Alapozás beton nélkül

PROFI talajcsavarok

Miért válasszon minket?

Gyári képviselet

A világ egyik legnagyobb purhab gyártó cége, az amerikai tulajdonú Huntsman vállalat által forgalmazott purhabot
használjuk.

Képzett szakemberek

Munkatársaink rendszeresen részt vesznek oktatáson. Értik és tudják mi a feladatuk, hogy a legjobb minőségű munkát nyújtsák.

Megbízható alapanyag

Kifejezetten egy gyártótól szerezzük be az alapanyagot, a világ egyik legnagyobb purhab gyártó cégtől. Biztos lehet a minőségben.

Garancia

Minden általunk végzett munkáról
dokumentáció készül. Pontosan tudjuk melyik a felhasznált anyag sorszáma, így könnyen ellenőrizhető, bármilyen probléma esetén visszakereshető.

Felhasználási lehetőségek

A PROFI és SEMI szériába tartozó talajcsavarok már nagyobb, főként ipari kivitelezésekhez alkalmazható technológiai megoldás a beton alapok kiváltására. Ezen szegmensbe tartozó kivitelezés esetén egyes esetekben a munkafolyamat részét kell képezze statikai tervezés, talajmechanikai vizsgálat, valamint a talajcsavarok teherbírási próbája.

Felhasználási területek különösen

 Könnyűszerkezetes készházak, modulházak, faházak, apartmanok

 Ideiglenes szerkezetek, felvonulási épületek és fesztiválok felépítményei

 Konténerek, konténerházak, pavilon épületek, csarnokok

 Utcai bútorok, játszótéri elemek, parkok és egyéb köztéri felépítmények

 Stégek, hidak, sétányok, vizi és vizparti épületek

 Teraszok, előtetők, színpadok, kocsibeállók, Carportok

 Naperőművek, földre telepített napelemes rendszerek tartószerkezetei

 Kocsibeállók, könnyűszerkezetes és lemezgarázsok

 Jelzőtáblák, tájékoztató- és reklámtáblák, kandeláberek, lámpaoszlopok

 Erdei építmények, vadász lesek, kilátók, tornyok

Ipari alapozási munkák beton nélkül gyorsan és egyszerűen

A PROFI szériába tartozó toldható talajcsavarok olyan kivitelezéseknél nyújtanak tökéletes megoldást, ahol a FIX talajcsavarok hossza nem elegendő, különösen lejtős terepen. Az akár több méter hosszúságig is toldható talajcsavarok segítségével a szélsőséges körülmények is áthidalhatók, a csavarfejek széles választéka pedig bármely igényhez megfelelően nyújt megoldást. A talajcsavarok gyors, pontos és rendkívül stabil alapot biztosítanak ipari kivitelezésekhez is. Egy lakóház alapja akár néhány óra alatt elkészül és azonnal terhelhető, nincs kötési idő, a kivitelezést nem befolyásolja az időjárás.

Épületek

Csarnokok

Felvonulási épületek

Kocsibeállók

Utcai bútorok

Ipari kerítések

Ipari toldható és fix talajcsavarok

TOLDHATÓ csavarok

A toldható talajcsavarok a lejtős illetve gyengébb talajminőség esetén nyújtanak tökéletes megoldást az alapozási kivitelezésre. Telepítés után azonnal teerhelhetőek. Teherbírásuk talajminőség függvényében 1-4 tonna, méretük a 4 méter hosszúságot is meghaladhatja.

FIX csavarok

A FIX talajcsavarok segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetjük el a készházak és egyéb könnyűszerkezetes épületekhez szükséges alapokat, telepítés után azonnal teerhelhetőek. Teherbírásuk talajminőség függvényében 1-4 tonna.

Ipari talajcsavarok telepítése

Gépi erővel történő lehajtás

Az ipari talajcsavarok telepítése csavarozó géppel történik. Használatuk környezetbarát, azonnal használatra kész alapozást tesz lehetővé különösebb talajmunka nélkül. Egy 80-100m2 alapterületű épület alapozása körülbelül 50db talajcsavarral számolva 5-10 órát vesz igénybe. A telepítés sebessége a helyszíni adottságoktól, terepviszonyoktól és a talajminőségtől függ. Nehéz terepviszonyok mint az aszfalt, vagy sziklás kemény talaj esetén szükséges lehet HDT előfúró használata is a telepítés során.

A behajtás során a talajcsavar a körülötte lévő földet tömöríti, ezáltal magas stabilitást eredményez. A munka elkészültével a talajcsavaros alap azonnal terhelhető.

Ipari talajcsavarok tűrési tesztelése

Gépi erővel történő strukturális elemzés

A strukturális elemzés eredménye a húzási és terhelési teszt eredményeitől függ. Az eredményeket az EUROCODE 7 módszertan alapján értékelik. Az épületek és házalapok esetében a talajcsavarok telepítésekor terhelési teszteket készítünk. A talajcsavarok teherbírását a BAYO.S tesztelő berendezéssel teszteljük, amelyet a TÜV tanúsított. Mind függőleges mind pedig vízszintes terhelési tesztet készítünk az alapozás minőségének megállapítása érdekében. A módszertan az EUROCODE 7 EN 1997-1 szabványon alapszik. A kiértékelt eredményeket dokumentálva, beleértve a mérési adatokat és a teljes terhelési teszt eredményeket átadjuk az ügyfélnek az építési engedély illetve a használatbavételi engedély megszerzéséhez.

A PROFI szériába tartozó talajcsavarok telepítése gépi (elektromos, vagy hidraulikus) eszközzel történik.

További kérdés esetén, illetve árajánlat kérés céljából forduljon hozzánk bizalommal az elérhetőségeinken.

Felkeltettük érdeklődését?